Cum Sa Aduceti un Unghi al Solutiilor Ideilor Dvs. de Articole

Daca sunteti un reporter care se ocupa de trenduri, iata cateva modalitati prin care puteti aduce un unghi al solutiilor in munca dvs. :

 

Scrieti despre un program local.

 

Dupa cum am mentionat mai devreme, un material despre solutii este o modalitate buna de a atrage atentia cititorilor care s-ar putea sa sara peste un reportaj mai traditional despre o chestiune “prea deprimanta,” ca de pilda violenta armata. Trebuie insa sa va asigurati ca intervievati o varietate mare de persoane. Greg Barnes de la ziarul Fayetteville Observer a folosit aceasta abordare atunci cand a investigat felul in care programul “ A Doua Sansa” din statul Georgia a ajutat adolescenti violenti sa aiba un nou inceput, si in acelasi timp a economisit 4 milioane de dolari din banii statului in trei ani. Cheia reusitei acestor reportaje este sa se concentreze pe modelul folosit de programele locale, mai degraba decat pe programul in sine. Asta va face articolul sa nu para un material scris de un department de Relatii Publice.

 

Localizati o solutie de altundeva.

 

Acest punct implica schimbarea definitiei de “stiri locale,” si transformarea sa din ceva ce se intampla in orasul dvs. in ceva care este relevant pentru orasul dvs. Meg Kissinger, o jurnalista de la Milwaukee Journal-Sentinel, a comparat sistemul de sanatate mentala din orasul ei cu programele inovative ale politiei din orasul Houston.

 

Puneti in contrast cele doua cazuri.

 

Daca ceva a esuat intr-un loc, si a avut succes in alt loc, in ce a constat diferenta? Keegan Kyle de la Orange County Register s-a documentat despre esecurile pe care le-a intregistrat orasul Santa Ana din statul american California in a trata problema prostitutiei. Pasul urmator a fost sa puna in contrast abordarea acestui oras cu cea din Anaheim, care se afla in vecinatate. Ce poate explica aceasta diferenta? Cum ar putea, daca ar fi intr-adevar posibil, ca orasul Santa Ana sa invete din experienta de la Anaheim?

 

Tratati articolele despre solutii ca pe necrologuri.

 

The New York Times are sute de necrologuri scrise pe jumatate. In momentul in care o persoana celebra moare, jurnalistii publicatiei pot sa ii adauge cateva propozitii si apoi sa il publice. In mod similar, exista mai multe subiecte interesante bazate pe solutii pentru care va puteti documenta in avans. Si apoi, in momentul in care raporturile despre problema oamenilor strazii sunt publicate, de exemplu, puteti publica imediat ceva despre cum cinci companii americane abordeaza cu succes problema fortei de munca schimbatoare la nivel global.

“Aveti nevoie de tensiune pentru a mentine interesul cititorilor. Asa ca ar fi mai bine sa nu le spuneti totul la inceputul articolului, ci sa ii rasplatiti pe masura ce le prezentati ce se intampla cu “si apoi au facut asta, si apoi au facut celalalt lucru.” Sunt un mare fan in a oferi o perspectiva individuala unei probleme. Incerc intotdeauna sa spun o poveste prin intermediul oamenilor, si in acelasi timp sa folosesc date care sa o sprijine.”

Meg Kissinger portrait
Meg Kissinger
Milwaukee Journal Sentinel